2016. február 28., vasárnap

Csicseriborsó ropogós avokádó majonézzel

Ez egy kiváló recept arra az eshetőségre amikor rájövünk, hogy kellene valami tápláló vacsorára de lehetőleg el szeretnénk kerülni a glutént és a nagyobb szénhidrát bevitelt. Továbbá akkor is jól jön amikor van otthon csicseriborsó de nem volt idő vagy elfelejtettük beáztatni, ez utóbbi velem gyakran fordul elő.
A gyerekek általában nagyon szeretik a csicseriborsót meg ha lehet mártogatni. BLWnél már 8 hónapos kortól adható majonézzel együtt.


Hozzávalók a ropogóshoz

1/4 kg száraz csicseriborsó
1-1,5 pohár forró víz
1 evőkanál kókuszzsír
1 kiskanál só

A  csicseriborsót ledarálom kávédarálón amíg liszt finomságú nem lesz. Belerakom egy magas falú lábasba, ráöntöm a forró vizet és felteszem a főzőlapra alacsony fokozaton főni. Annyi víz kell hozzá hogy egy puding állag legyen. Hozzáteszem a zsírt, a sót, esetleg zöld fűszerek is mehetnek bele. Kb. 10 percig főzőm, amíg keményebb állagú lesz majd leveszem és félrerakom. Közben egy téglalap alakú jénai tepsi kizsírozok kókuszzsírral, majd beleborítom a masszát, elegyengetem simára, lefoliázom a tetejét és 2 órára a mélyhűtőbe teszem.
Amikor kiveszem, ráborítom egy tálcára.


Majd keresztben félbevágom és felszeletelem hüvelykujj nagyságú szeletekre. Egy tapadásmentes serpenyőben kókuszzsírt olvasztok és kisütöm benne a szeleteket jó ropogósra.


Hozzávalók az avokádó majonézhez:

2 darab közepes avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál juharszirup (ezt 2 évesnél kisebb babák esetében kihagynám)
1/2 kiskanál só
bors
1/2 citrom leve
1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Ezeket mind beleteszem egy aprítóba és kész is a majonéz.

A 3 évesem ezzel a mennyiségű zöldséggel ette ma vacsorára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése