2016. február 10., szerda

Epres kesuhab

ez az a cukormentes nyers finomság amiből akármennyit meg tudnék enni, a gyerekek szintén. Pár perc alatt megvan csak annyi előkészületet kíván, hogy a kesudiót az elkészítés előtt be kell áztatni pár órára,én mindig délutáni alvás előtt teszem így mire mindenki felébred lehet uzsonnázni:) Kiváló gyerekeknek mert sok értekés tápanyagot tudunk nekik bevinni.

A kesudió fontos alapanyaga a nyers konyhának mert nagyon krémesre lehet darálni így kiváló habszerűségek készíthetők belőle, mivel több mint a fele zsiradékból áll. Nyersen is érdemes fogyasztani mert kiváló A, C, B, K  vitamin forrás. Kálciúm, foszfor, magnézium, vas, réz és cink is megtalálható benne. Jelentős az antioxidáns tartalma, legjelentősebb a zeaxantina, ami a szemek állapotát támogatja.


Hozzávalók

1 csésze kesudió
1 csésze eper-ez most fagyasztott volt nekem
1 banán
1 teáskanál citromlé
0,5 csésze víz


Mindent a turmixgépbe dobok és addig darálom amíg szép krémes, habos állaga nem lesz, ha túl tömény akkor még egy kis vizet rakok hozzá. Ha valaki édesebb szájú akkor mehet bele egy kis agavészirup.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése